Kategória: sport

Thai box oktatás mindenkinek!

Napjainkban a thai box oktatás egyre népszerűbb Magyarországon, igaz, nincs mit ezen csodálkozni, hiszen a hazai sportot szerető társadalom már régóta tudja, hogy nem nagyon van a thai boxnál hatékonyabb küzdősport. Nem véletlen, hogy a világ számos hadseregében az alapkiképzés része a thai box oktatás, éppen ezért idehaza is sok, sportolni vágyó fiatal választja ezt a harcművészetet. Ha téged is érdekel, a Booster Z klubja téged is vár, egyéni vagy csoportos, gyermek és felnőtt edzéseken, ahol biztonságos körülmények között ismerkedhetsz meg a thai box alaptechnikákkal, az egyes ütésekkel és rúgásokkal. Gyere és próbáld ki te is a thai nép nemzeti sportját!

3 dolog, ami segít, hogy a kánikulában is sportolj

Először is a tudatodat kell jó irányba állítanod! Ha valamit meg „kell” tennünk, az mindig valami negatív érzést kelt bennünk, mert kötelezettségként, elvégzendő feladatként, teherként jelenik meg előttünk. Ezért inkább tudatosítsd, hogy miért szeretsz sportolni és mindig ezt tartsd szem előtt, ez motiváljon. Így pl. gondolj arra mindig, hogy milyen jó, hogy alkalmad van időt szánni magadra, és más feladattal ez idő alatt nem kell foglalkoznod. Másodszor vigyél rendszerességet a sportba és ezáltal a mindennapjaidba is. Kezdd azzal, hogy minden nap, vagy minden hétköznap legalább tíz percet, azonos időszakban arra szánsz, hogy mozogj kicsit. Sétálja, kocogj, jógázz, lépcsőzz. Akármi. Nem kell eleinte sokáig, de rendszeresen végezd. Ezzel hamar kialakul az a rutin, hogy már hiányozna is, ha nem csinálnád. Végül ha felkészítetted fejben és testben is magad a sportra, viselj olyan kényelmes ruhákat, amiben szívesen sportolsz. Vegyél sportmelltartót, kényelmes sportcipőt, rövidnadrágot és egy lenge nyári ruhában lépj ki az utcára és irány a sport!

Forróságban is thai box mindennap!

A küzdősportok azért kiváló erősítők, mert egyszerűen nincs rá mód, hogy lazsáljon az ember! A thai box, a muaythai például az egyik leghatékonyabb küzdősport, így gyakorlatilag minden izmodat megedzi, hiszen a harcban alig van izom, ami nem dolgozna. A thai box pont azért népszerű, mert kizárólag eredményes technikák szerepelnek benne, az unalmas és céltalan filozófiát tökéletesen mellőzi. A mindennapi edzés során fontos a folyamatos folyadékbevitel és a megfelelő pihenőidő, de különben kár lenne nyáron nem sportolni, hiszen a hosszú nyári hónapok alatt nagyon leépülhet az ember. Éppen ezért sportolj nyáron is, kezdd el minél előbb, ne keress kifogást!