Kategória: Közérdekű

Környezet és Energia

A Környezet és Energia Operatív program keretében az uniós forrásokból megvalósítható, környezetvédelmi fejlesztések végrehajtására lehet pályázatokat benyújtani.  A közel 6000 milliárd forintos támogatás segíthet Magyarországnak abban, hogy felzárkózzon a fejlettebb tagországokhoz. A program célja, hogy Magyarország fenntartható fejlődését, továbbá a különböző környezetvédelmi, természetvédelmi valamint vízügyi kötelezettségének teljesítését elősegítsék.  Egészséges tiszta települések, vizek kezelése, e-környezetvédelem, hatékony energiafelhasználás is szerepel a programban.

keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás fontos az ön számára is. Ha szeretné honlapját egy előkelő helyre juttatni, akkor érdemes eljönni és megnézni a honlapunkat, miként tudnánk mi segíteni ezt a törekvést. Ha szeretné akkor szívesen tanácsot is adunk a siker érdekében. Válasszon minket, hisz mi könnyen és gyorsan tudjuk honlapját a csúcsra juttatni! Linkünk itt található meg!

Pszichológus – Párterápia

Párterápia során két pszichológus, általában egy egy óra vagy másfél óra hosszúságú ülésen foglalkozik a párral. Az ülés hossza függ a pár problémájának súlyosságától, valamint attól is, hogy a párnak hogyan kényelmesebb a Budapesti helyszínre bejárnia: vidékiek, külföldön élők ritkábban de hosszabb idejű terápiára jönnek. Természetesen krízis helyzetek esetén a gyakoribb találkozás indokolt. A párterápia alkalmával a párral beszélgetések során foglalkozunk, melyek során olyan témák kerülnek előtérbe, mint a kapcsolatuk története, személyes és szülői hátterek. Ezek nagyban segítik a párt a kapcsolatuk működésének megértésében, illetve kapcsolatukban betöltött szerepükre. A terápia során fontos szempont, hogy a pár más szemszögből is rálátást kapjon a  problémára, így annak hátterét jobban átláthassák. A pszichológusok gyakran adnak különböző rajzos feladatot a párnak, illetve használják a pszichodráma módszereit, hogy a klienseknek játékos formában mutasson rá a fontos témákra, melyek igen jól használható segítséget nyújtanak a megoldáshoz vezető úton. Általában 5-7 ülés után adunk egy visszajelzést  párnak arról, hogy honnan indultak és hol tartanak a folyamatban, ilyenkor szoktak a változások, a fejlődések megfogalmazódni, amik talán a hétköznapok során fel sem tűnnek a párnak. A megoldás megfogalmazása, megszületése után elindulnak a kliensek a számukra kijelölt úton, először "remegő" lábakkal, később már sokkal biztosabban, és ekkor tudjuk elengedni a "kezüket". Szívesen vesszük a kliensektől az időnkénti visszajelzést arról, hogy hogyan vannak, mi történt velük, akár csak e-mail formájában is. Jó hallani, hogy jó irányba alakul az életük.

Online játékok kiemelkedő sikerei

Az online játékok sikereiket egyszerűségüknek, és mégis nagyszerűségüknek köszönhetik, ugyanis használatukkor nem kell a legjobb számítógépet alkalmaznunk, elérhetőségük egyszerű és szinte semmi más nem szükséges hozzá, mint internetes elérhetőség. Szórakoztató jellegük könnyen vidítja fel az emberek hangulatát, kísérőzenéjük is a kellemes hangulatot és nyugalmat árasztják, segítenek kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, miközben szórakoztatóan tölthetjük időnket. Az online játékok elterjedésével egyre több olyan játékműfaj jelenik meg, melyet ebbe a kategóriába sorolhatunk, és bővítik az interneten elérhető játékok tartalmának számát. Nagyon fontos itt megemlítenünk azt is, hogy az online játékokat nem csak szórakozásra használhatjuk, tanulhatunk is belőle.

Logisztikai konferencia Szolnokon.

A jász-Nagykun-Szolnok megyei térség logisztikai fejlesztéséről tartottak konferenciát Szolnokon, ahol a térség helyzetének megtárgyalása mellett hazánk logisztikai fejlődése is napirendre kerül. A konferenciára ellátogatók megismerkedhetnek a MÁV Zrt. áruszállítási stratégiáival is, melyben külön figyelmet szentelnek Szolnoknak. Téma lesz még a vasúti kocsik gyártása is, melyben a térség jeleskedik, melynek támogatási perspektíváiról is képet kaphatnak a látogatók. Másik fontos szempontról is szó esik majd, mely szerint a logisztikai központok és azok elhelyezkedése mennyire fő szempont a vasút szempontjából.

Deviza árfolyamok változásai

Deviza alapú befektetés, deviza kereskedés vagy deviza alapú hitel igénylése után szinte napi tevékenység a deviza árfolyamok folyamatosan nyomon követése. A változások egy napon belül elérhetik a 10%-ot is és ez a családi kasszára is óriási nyomással lehet. A legtöbben svájci frank alapon adósodtak el 2002 utána Magyarországon és ennek hatása napjainkban különösen érezhető. Az árfolyamok folyamatos mozgásaival tele vannak a hírek, nem telik el úgy nap hogy ne lenne ez fontos téma. Az árfolyamok változásait különböző grafikonok segítségével lehet megtekinteni, akár hónapokra bontva is.