Hangulatos otthoni játszótér a csúszda által

Az otthoni kertünket igyekszünk minél inkább igényeinknek és ízlésünknek megfelelővé tenni, azonban sok esetben a már kialakított terveket, az előzetes elvárásainkat, a különböző modern, stílusos igényeinket, korábbi erőfeszítéseinket keresztbe húzzák a gyerekek, akik saját elvárásokkal érkeznek meg a családunkba.
Persze ezt egyetlen valamirevaló szülő sem bánja, hiszen azért vállalunk gyerekeket, mert jobban szeretjük őket, mint saját magunkat (vagy mint lakberendezési stílusunkat, bár ezt az áldozatot néha verejtékkel hozzuk meg). Lényeg a lényeg, hogy egy gyermeki fantázia, egy játszásra programozott elme akkor tud a legjobban kiteljesedni, ha olyan környezetet teremtünk számára, melyben a kreativitásnak, a játékvilágnak a lehető leginspiratívabb platform van megteremtve.

Ezért, ha úgy döntünk, hogy a hőn szeretett sütögetős sarkot átalakítjuk csúszda paradicsommá a gyerek kívánságára, akkor érdemes alaposan körbenézni, hogy milyen gazdag kínálatból válogathatunk ezen a piacon. A csúszda tekintetében a legtöbb játék forgalmazónál két nagy kategóriát találhatunk: közterületi és lakossági csúszda.

Saját kert esetében nagy valószínűséggel az utóbbi közt fogunk szemezgetni, azonban, ha valamilyen strapabíróbb, komolyabb darab érdekel minket, akkor érdemes a másik kategóriát is szemügyre venni, hiszen a közterületi csúszdát EU-s szabvány alapján készítik, mely amellett, hogy tartósabb, mint a műanyag kerti játékok, még biztonságosabb is azoknál.